Viime uusi vuosi oli niin järjettömän kylmä Helsingissä, että päätin samoin tein viettää seuraavan vuodenvaihteen hyvin eri leveysasteilla. Aloin hiljalleen pikkusiskoni kanssa suunnitella useamman viikon reissua, ainoana kriteerinä lämpö ja meri. Thaimaan paratiisisaaret valikoituivat kohteeksemme lopulta. Töistä sain lomaa, opintolainalla rahotti kummasti lennot, suunnitelmia tehtiin ja hylättiin, tehtiin uusia...

Heti joulun jälkeen pakkasimme bikinit ja lipokkaat ja hyppäsimme Bangkokin koneeseen. Uskollisena sukkapuikoilleni pakkasin muutamia lankakeriä ja bambupuikot käsilaukkuun, 10h lennolla aika tulee helposti pitkäksi. HEL-BKK välillä sain tehtyä ensimmäisen ~3cm pitsisäärystintä 2mm puikoilla, ajattelin niiden olevan kevään projetki jota tehdään aina joskus, 2mm:n puikoilla pitsin ährääminen kun on aika turhauttavaa. Thaimaassa neuloin muutaman sentin lisää aina silloin tällöin iltaisin kun ei jaksanut lukea.

Viikkoa ennen kotiinpaluuta astuin harhaan. Kirjaimellisesti. Seurauksena 10-15 cm haava jalassa & lihas katki. Ambulanssikyydillä bambumajasairaalaan joten ei mikään yllätys, haava ja lopulta puoli jalkaa tulehtui. Vietin lopulta yli viikon sairaalassa kun lääkäri ei antanut edes lentolupaa jotta olisin päässyt kotiin. Shrek 3 oli han viihdyttävä thaiksi mutta aika nopeasti alkaa telkkarikin pitästyttämään kun ainoa sana minkä ymmärtää, on khop khuun kha (kiitos). Onneksi neulepuikot tuotiin nopeasti hotellilta sairaalaan, pitsisäärystimet ovat nyt päättelyä vaille valmiit. Ensimmäsessä sairaalassa hoitajat tulivat häpeilemättä isoina ryhminä hämmästelemään sukkapuikkoja ja keskeneräistä säärystintä, kutominen oli jotain käsittämättömän eksoottista. Hoitajat kikattivat, tökkivät ja pyörittelivät työtä.  Vakuutusyhtiö hoiti minut parempaan sairaalaan muutaman päivän päästä kun jalka alkoi olla paljon huonomassa kunnossa. Uudessa sairaalassa yksi hoitaja totesi 'ooh, knitting, you?' (englanti ei juuri kuulu thaiden vahvimpiin puoliin), kaikki loput olivat ihan yhtä hämmästyneitä kun ensimmäisessä sairaalassa.

Sairaslomaa ainakin 3 viikkoa edessä, mahdollinen ihonsiirtoleikkaus, kivuliasta haavanhoitoa päivittäin etc mutta täytyy olla vain iloinen, ettei haava tullut käteen, nyt sentään aikaa voi kuluttaa kutomalla ;)